whatsapp icon
seo uzmanı
17/06/2022
0

Neden SEO Uzmanıyla Çalışmalısınız?

SEO (Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu, internet sitesi sayısının günümüzde çok artması ve hızla armaya devam etmesiyle daha büyük bir önem kazanmaya başladı. Optimizasyondan kastedilen konunun özünü aslında, Google’ın öncülüğünde getirilen internet sitelerinin standartlarıdır şeklinde açıklayabiliriz.

SEO Uyumlu Site Nasıl Olmalıdır?

  • Web sitesinin HTML ve CSS yapısı W3C standartlarına uygun olmalıdır.
  • Sitenin sayfa yükleme hızları yüksek olmalıdır. Bu yüzden web sayfasındaki resimleri ve JS kodlarını iyi optimize etmek gerekiyor.
  • Sitenin tasarımı, cep telefonlarında, tablet cihazlarda ve bilgisayar ekranlarına göre uyum sağlayabilecek bir yapıda olmalıdır.
  • Sitenin ekran boyutlarına göre uyum sağlayabilmesinin yanı sıra, özellikle cep telefonlarında açıldığında performanslı çalışması lazım. Bu yüzden özellikle tekrar bahsediyorum. Sadece ekran boyutuna uyum sağlaması önemli değil.
  • Kullanıcı dostu bir arayüz tasarımına sahip olması gerekiyor. Özellikle e-ticaret sitelerinde kullanım alışlanlıkları göz önünde bulundurarak arayüz tasarlamak gerekiyor. Ziyaretçilerin büyük bir oranı, kullanımda zorluk yaşadığında web sitesinden hemen çıkma gibi bir davranış gösteriyor ve tekrar ziyaret etmiyor. Sitenizden hemen çıkma oranları yükseldikçe siteniz arama motorları sıralamalarında gerilere gidecektir.
  • Görsel ve içeriklerin, arka planda arama motorlarının robot yazılımları tarafından okuyabileceği şekilde yapılandırılması gerekiyor.

Başlıca SEO uyumlu bir web sitesinde olması gereken özelliklerden bahsettim. Bunlardan daha fazla detaylı işlemler gerekiyor tabi.

Dikkat çekmek istediğim nokta, SEO için en önemli hususlar olarak belirttiğim maddeler, web sitesinin daha yapım aşamasında uygulanması gereken teknik özelliklerdir. Baştan standartların dışında hazırlanmış bir web sitesiyle SEO çalışması yapmak zaten mümkün olmayacaktır. Bu yüzden web sitenizin SEO ve W3C standartlarına hakim bir yazılımcı tarafından yapılması en önemli husustur.